Właściciel Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Nescio Postów: 9,1 tys. Reputacja: 6,6 tys. Grupa: Właściciel Inne: Donator Maniak CSM Czas: 389d 20g 58m 36s Opublikowano 5 Stycznia 2019 Właściciel Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2019 Redaktor: Nescio Gość: Pan Mikołaj Witam @Pan Mikołaj, a zarazem dziękuję, iż zgodziłeś się na wzięcie udziału w moim, kolejnym wywiadzie dla naszej sieci. PM: Witam, to ja dziękuję, że chcesz ze mną prowadzić wywiad.🙂 Nie będziesz miał nic przeciwko jak będę zwracał się do Ciebie na Ty, dzięki czemu będzie nam łatwiej i swobodniej podczas rozmowy? PM: Oczywiście, że nie.😄 A więc skoro formalność mamy już za sobą, to przejdźmy do ciekawszej części naszego wywiadu. A mianowicie na początku naszej rozmowy proponowałbym, abyś pokrótce przedstawił swoją osobę naszym czytelnikom. Powiedz jak masz na imię, gdzie obecnie sobie żyjesz oraz ile to już lat na karku posiadasz? PM: Mam na imię Jakub, żyje na tym świecie już ponad 15 lat. Chodzę do szkoły podstawowej w Jacie. Jestem stety lub niestety ostatnim rocznikiem gimnazjum, więc mój gatunek jest na wymarciu haha. Mieszkam z rodzicami i siostrą, którą pilnuje pół dnia. Ogólnie nie ma co dużo pisać.😄 Z racji tego, że jesteś młodym człowiekiem, to zapewne masz sporo planów i celów o których również porozmawiamy, ale za nim to zrobimy chciałbym się co nieco dowiedzieć o Twoim stronach, w których obecnie mieszkasz. Czy jest szansa, abyś mógł przybliżyć nam co to za miejsce i jakie niesie ze sobą możliwości tudzież ciekawe zakamarki warte zwiedzenia? PM: Do zwiedzania nie ma nic, gdyż mieszkam w malutkiej wsi, a dokładniej na Sójkowej, leży to na północy Podkarpacia. Mieszkam w domu po mojej prababci i fajnie mi się tu żyje.😄 Ludzie z miasta mogą myśleć, że jak na wsi to dalej mam krowy itp. ale nie. Jestem ze wsi, lecz z technologią haha. W porządku. Mimo tego, że Twoim zdaniem nie ma zbyt ciekawych miejsc do odwiedzenia to ważne jest to, aby właśnie tak jak napisałeś, żyło Ci się dobrze i spokojnie w danym miejscu. Skoro już o wsi mowa, to jeszcze jedno pytanie chodzi mi po głowie, które warto byłoby zadać. Myślałeś o tym by wyrwać się ze niej do miasta jak już dorośniesz, by kontynuować swoją przygodę właśnie tam czy jednak obecne otoczenie Ci odpowiada i nie zamierzasz się stąd ruszać? Ponieważ jak wiadomo dla niektórych miasto posiada zarówno plusy jak i minusy, a więc jak Ty to widzisz? PM: Oj nie! Związany jestem z tą wsią, ale jak nawet nie będę mieszkał tutaj gdzie jestem teraz, to na pewno na inną wieś. Do miasta nie pójdę, bo po prostu wolę mieszkać na wsi. Rozumiem! W takim razie bez przedłużania przejdźmy do kolejnej części naszej rozmowy. Wspomniałem wcześniej, że jeszcze zdążymy porozmawiać o Twoich celach jak i planach na przyszłość, tak też to uczynię teraz! Na początek chciałbym się dowiedzieć jakie posiadasz plany odnośnie przyszłej edukacji, ponieważ jak powiedziałeś na początku jesteś w ostatniej klasie gimnazjum, więc kolejne wyzwanie przed Tobą, a mianowicie wybór szkoły. Tak więc co mógłbyś opowiedzieć naszym odbiorcom na dany temat? PM: Ja nad wyborem szkoły się nie zastanawiam, gdyż wiem gdzie idę od 6 klasy podstawowej. Chciałbym pójść do technikum budowlanego. Ostatnio rozmawiałem z dwoma Wujkami i zastanawiam się nad elektrykiem ale to okaże się jak już dostanę się do szkoły. A chwilowo moim celem jest dobrze napisać test 3 gimnazjalisty, a jak później się będę dobrze uczył to może jakieś studia też w kierunku budowlanym.😄 A więc rodzi nam się kolejny murarz, tynkarz, akrobata.😄 Dobrze, a powiedz nam skąd takie zainteresowanie budowlanką? Od małego miałeś styczność z tego typu pracą czy może osoby trzecie w jakiś sposób zaraziły Cię tym fachem i tym samym wpłynęły na Twoją decyzję? PM: Tata robi na budowach, więc nie chcę być gorszy.😄 A taką inspiracją dla mnie są dwaj wujkowie, którzy umieją wszystko z tego typu pracą. Jeden Wujek zrobił 80% swojego domu samemu i uznałem, że też tak bym chciał. A po 2 to myślę, że się do tego nadaje, bo np. na informatyka, mechanika samochodowego to nie ma szans. Nie znam się na tym, więc w tą stronę nie chce iść za bardzo. Oznacza to, że wszystko zostaje w rodzinie. Skoro już wiemy jaką drogę sobie wybrałeś, to mi nic innego nie pozostało jak tylko życzyć Ci znalezienia w przyszłości takiej pracy, w której będziesz czuł się swobodnie i rozwijał się w danej dziedzinie. A co do innych kierunków to fakt, iż nie znasz się na nich nie oznacza, że nie można próbować, ponieważ po to się kształcisz, aby się czegoś nauczyć, nikt się mechanikiem czy informatykiem nie rodzi. Mimo tego zapewne wolisz robić to co lubisz i w czym czujesz się dobrze, racją jest również to, że trzeba mieć pociąg oraz zainteresowanie do danego zawodu, by czerpać przyjemność z wykonywania jego, także powodzenia. Z racji tego, iż już poniekąd dowiedzieliśmy się w czym chcesz się realizować, to chciałbym teraz przejść do kolejnego pytania, które dla Ciebie przygotowałem. A mianowicie chodzi tu o to czym się na co dzień fascynujesz i jakie hobby posiadasz, oprócz wszystkiego tego co związane z budowlanką oczywiście, ponieważ jak wiemy człowiek nie samą pracą żyje i stąd te pytanie jakie posiadasz zainteresowania młody człowieku? PM: Dziękuję! Zainteresowania to są oczywiście gry, w które lubię sobie pograć, ale także lubię pograć w piłkę nożna z kuzynem. Jak to na chłopaka przystało także lubię dziewczyny haha. Teraz takie moje największe zainteresowanie to moja siostra, mogę z nią siedzieć cały dzień i się z nią bawić.🙂 Skoro tyle czasu potrafisz poświęcić dla swojego rodzeństwa to siostra z pewnością zadowolona. A jak już o grach mowa to powiedz nam jaki gatunek gier najczęściej u Ciebie gości oraz gdybyś miał wybrać jedną swoją ulubioną, w którą dotychczas grałeś to jaką by ona była? PM: Myślę, że siostra zadowolona. U mnie z gatunkiem gier to rożnie, ale najczęściej to strzelanki lub takie gangsterskie. Moją ulubioną grą jest Gta San Andreas, a na 2 miejscu oczywiście cs 1.6. Korzystając z okazji, iż jesteśmy przy temacie gier to nie omieszkam zapytać Cię również o znanego nam wszystkim Cs'a, gry zwanej Counter-Strike o której sam wspomniałeś! Stąd też wiemy, że w nią grywasz. Jak wiadomo owa gra wiążę się również w znacznym stopniu z miejscem, w którym obecnie przebywamy, o czym także sobie porozmawiamy, lecz to za chwilę! Najpierw warto byłoby się dowiedzieć jakim stażem danej gry możesz się pochwalić oraz czy prócz grania 4fun miałeś okazję próbować swoich sił w bardziej profesjonalnym klimacie bądź czy kiedykolwiek chciałbyś spróbować? PM: Hm🤔 Staż to koło 7-8 lat, więc myślę, że na mój wiek to sporo haha. Na profesjonalnych turniejach nie grałem, ale bardzo bym chciał. Na turniejach grałem np. na naszej sieci 1 vs 1 gdzie zająłem 2 miejsce oraz 5 vs 5 co my gracze wygraliśmy, no i czekam oczywiście na więcej turniejów.😄 Oczywiście, że sporo jak na Twój wiek, w końcu to połowa Twojego życia! A co do turniejów to możliwe, że jeszcze nadarzy się taka okazja, gdzie będziesz mógł szlifować swoje umiejętności przy boku profesjonalnych graczy. Odnosząc się do Twojej wypowiedzi na temat sieciowych turniejów, to równie dobrze możesz sam coś stworzyć bądź spróbować i zaproponować. A kontynuując to o czym zacząłem wcześniej pisać, a mianowicie chodzi o obecne forum, na którym się znajdujemy. Powiedz nam, ponieważ zapewne niektórzy mogą nie wiedzieć, że już dość długi czas gościsz w społeczności CS-Maliver, więc gdybyś mógł nam co nieco opowiedzieć na te temat. Jak trafiłeś na siec, od jak dawna jesteś wśród nas i co Ci się najbardziej przypodobało w pierwszych chwilach Twojego pobytu? PM: Może kiedyś coś zorganizuje, ale to nie jest pewne.🙂 To powiem w skrócie haha. Przyszedłem na forum, gdyż moja poprzednia sieć to była patologia i mnie zbanowali za nic, więc szukałem innej sieci. Przypomniałem sobie, że @FaQeR przyszedł tutaj i też postanowiłem zawitać na CS-Maliver.pl. Na sieci jestem już od 6 kwietnia 2017 roku, ale z chwilową przerwą, mimo tego wróciłem do aktywności jak kiedyś. A co mi się najbardziej spodobało? Administracja i gracze, gdyż mnie tak ciepło przyjęli, że wiedziałem o moim pozostaniu tutaj, więc dziękuję wam za to!❤️ W porządku! Myślę, że każdego jednego administracja jak i gracze próbują jak najlepiej przyjąć by czuł się swobodnie przekraczając skromne progi sieci. W Twoim przypadku to już 2 lata niebawem, a więc to kupa czasu. A skoro już o czasie mowa, to powiedz nam mimo tego, że w pierwszym momencie zawitania na Forum, Administracja jak i owi gracze byli tym co Cię najbardziej urzekło, to gdybyś dziś miał powiedzieć wszystkim tym nowym osobom, które teraz dołączyli oraz wciąż dołączają do naszej społeczności, jak spostrzegasz sieć patrząc z perspektywy czasu, to co było kiedyś, a jest teraz? PM: Oczywiście forum się zmienia cały czas na lepsze, jak to na forum wiadomo ludzie przychodzą, odchodzą, czasem nawet poprzez bana. 😄 Pomimo tego forum dalej jest takie zajebiste jakie było na początku dla mnie. Administracja super, gracze także, jeśli ktoś szuka sieci to mogę polecać je całą noc. A więc Twoim zdaniem sieć idzie ku lepszemu, dobrze i oby tak zostało! Poruszając temat Forum, chciałbym zapytać także o Twoją grę na naszych serwerach. Jak wiesz sieć posiada klika serwerów dla graczy cs 1.6 z różnymi modami oraz jeden serwer, jak ja to mówię perełkę dla graczy cs:go. Z racji tego na jakim serwerze gra Ci się najlepiej pod względem rozgrywki oraz atmosfery panującej na nim, mianowicie jaki jest Twój ulubiony mod oraz czy prócz obecnych jest jakiś, który chciałbyś, aby w przyszłości się pojawił? PM: No jest parę serwerów. W cs 1.6 gram na waszym DD2, Only Awp oraz CsGoMod i wszędzie staram się być w top15, taki mój cel.😄 Nie gram na PokeModzie, bo go nie ogarniam haha. Na serwerze cs go też nie pogrywam, bo nie lubię grać w cs go. Atmosfera jest wszędzie świetna i tutaj się nie podlizuje tylko tak myślę. Nie mam ulubionego serwera obecnie, bo wszystkie lubię. A na jakiego moda czekam? Only Aim, DeathRun, DeathmMaych, TeamPlay. Czekam na jakiegoś z tych, ale najbardziej to chyba Only Aim i TP. Cieszy fakt, iż starasz się na większości serwerów być aktywny poprzez swoja obecność, aczkolwiek to musi być nieco trudne zadanie, tym bardziej jak również dążysz do celu bycia w top15. Co do Twojego wyczekiwanego serwera, to kto wie, może jakiś się pojawi. Podczas rozmowy o serwerach, przyszła mi myśl do głowy odnośnie Twojej pełnionej funkcji na jednym z nich. Gdybyś mógł przybliżyć ją naszym odbiorcom co to za funkcja, na jakim serwerze ją pełnisz i co Cię skłoniło do zrobienia kroku w kierunku danej rangi? PM: Oj tam. Top15 na prawie każdym serwerze nie jest trudne, tylko trudne jest to, żeby utrzymać się w danej topce gdy się gra tylko 3 dni w tygodniu. A jeśli chodzi o funkcje na serwerze to jest to funkcja admina. Pełnię ją na serwerze CsGoMod, normalnie bym nie napisał podania na to stanowisko gdyż bałbym się, że nie podołam zadaniu, ale @BrX mnie namówił do tego i oto jestem na tym miejscu na którym jestem haha. A więc skoro sam opiekun zaproponował napisanie podania, to grzechem było nie spróbować. Zapewne przez taką osobę jak Ty pełniącą rolę admina, obecni opiekunowie chociaż w małym stopniu zostaną odciążeni w obowiązkach, które przy nowo zaistniałym serwerze jest ich z pewnością dużo, ponieważ przypomnijmy, że dany serwer dopiero się rozkręca! À propos sieci jeszcze czy masz jakiś większy cel związany z nią, który chciałbyś zrealizować? PM: Tak, chciałbym osiągnąć pewną rangę ale nie zdradzę jaką.😄 W takim razie nie pozostaje nam nic innego jak poczekać i dowiedzieć się co to takiego zapewne dopiero jak ją zdobędziesz, aczkolwiek pewnie niektórzy mogą domyślać się o jaką funkcje chodzi. No nic, wydaje mi się, że już wystarczająco dowiedzieliśmy się o Twojej przygodzie w cs'e oraz pobycie na naszej sieci i pora przejść do kolejnej części naszego wywiadu, a mianowicie rozrywka. Czy taki chłopak jak Ty lubi się wychillować będąc w towarzystwie znajomych gdzieś na dworze czy raczej jesteś osobą, która woli spędzić wolny czas w domu przed komputer, a może to i to nie sprawia Ci żadnego problemu, jak to u Ciebie bywa? PM: Lubię spędzać czas na forum, bo kolegów mam najbliżej 5km ode mnie i nie chce mi się jeździć rowerem, jak kupię skuter no to się wtedy sytuacja zmieni.😄 Mam też 2 ziomków w klasie, których nie lubię i czekam aż odejdę z mojej szkoły, żeby ich nie widzieć, a na chwilę obecną wolę forum i rodzinę, koledzy mogą poczekać. Rozumiem! Na to odejście zapewne długo czekać nie będziesz musiał, skoro już wkrótce szykuje Ci się egzamin gimnazjalny, w takim razie ostatnia prosta by pożegnać starą, a przywitać nową szkołę. Skoro jesteśmy przy temacie rozrywki to również warto byłoby spytać o Polskie jak i zagraniczne kino. Powiedz czy zdarza Ci się poświęcić odrobinę czasu na obejrzenie jakiegoś ciekawego filmu bądź serialu, niekoniecznie telewizyjnego, ponieważ jak wiadomo w dzisiejszych czasach mamy w internecie dostęp do wielu źródeł, w których takowe filmy się znajdują? PM: TV tak naprawdę nie oglądam w ogóle, tylko mecze, a na tablecie bądź lapku oglądam tylko youtube, więc wieczorami oglądam wspomniane yt, a ostatni film/serial, który oglądałem to huhu, nawet nie pamiętam. Nie każdy ma czas bądź chęci na oglądanie filmów, więc rozumiem! Aczkolwiek skoro już wspomniałeś o platformie Youtube to może tutaj będziesz wstanie powiedzieć nam filmy jakiej tematyki najczęściej zdarza Ci się oglądać? A co do meczy masz ulubiony swój klub w jakiejś dziedzinie sportu, któremu kibicujesz? PM: Na youtube to paru Twórców oglądam, teraz najczęściej to chyba tematyka gry Fortnite. Lubię to oglądać, bo inni dobrze grają, ale ja w to nie gram, ponieważ za bardzo się wkurzałem. Oczywiście nie tylko Fortnite oglądam, lubię też cs:go pooglądać oraz takie kanały rozrywkowe jak Abstraluje itp. Paru muzyków się znajdzie w subskrypcjach i wiadomo kabarety, a mecze oglądam różne. Piłka nożna - liga mistrzów i inne ligi jak lecą, a także wszystkie mecze reprezentacji Polski. Siatkówka i ręczna - tylko mecze naszej reprezentacji, lubię również oglądać Snookera - sport podobny do bilarda, ale ma inne zasady. Chcąc nie chcąc w różnych grach jednak trzeba posiadać tą cierpliwość, a zwłaszcza w takim gdzie występuję rozgrywka multiplayer. Dobrze! Powoli będziemy zbliżać się do końca naszej jakże wyczerpującej rozmowy, ale za nim to nastąpi to jeszcze poruszyłbym temat muzyki o której napomknąłeś chwilę temu. Czy masz z nią do czynienia na co dzień i czy posiadasz swoich ulubionych wykonawców bądź chociażby jakiś utwór, który zapadł Ci w pamięci? PM: Ulubionego wykonawcy nie mam, ale lubię słuchać np. Qbik, Kali, Multi. Z muzyką mam do czynienia pół dnia, bo siostra lubi jak muzyka w tle leci i nie ważne czy ona śpi czy się bawi, eska jest włączona.😄 A więc chcesz czy nie chcesz jesteś skazany na słuchanie owej muzyki, skoro siostra tak woli, to nie może być inaczej.😄 Ostatnim moim pytaniem będzie to czy zechciałbyś odpowiedzieć na rundę szybkich pytań, które mam w zanadrzu? Co Ty na to? PM: Pytanie😄 Oczywiście, że chciałbym odpowiedzieć na tego typu pytania! A więc do dzieła! * Ser żółty czy biały? PM: Ten i ten, ale bardziej żółty. * Ulubiony przedmiot szkolny? PM: WF * Dzień czy Noc? PM: Noc * Pizza czy Zapiekanka? PM: Pizza * Ulubiona pora roku? PM: Lato, bo urodziny. Dziękuję! Na tym etapie nasz wywiad dobiegł końca, z racji tego czy chciałbyś na koniec powiedzieć parę słów od siebie i przy okazji wyrazić opinie na temat owej rozmowy? PM: Także dziękuję za wywiad, że chciałeś ze mną go przeprowadzić i zakończyć. A co do rozmowy, chciałem odpowiadać na prawdę szczerze. Pozdrawiam wszystkich czytających ten wywiad.😉 Dołączam się do pozdrowień, a Tobie życzę powodzenia w dalszych działaniach. Cześć! PM: Dziękuje i wzajemnie.🙂 6 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BrX Postów: 179 Reputacja: 293 Grupa: Przyjaciel Opublikowano 5 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2019 Fajny wywiad + leci 😉 Kiedyś trzeba w końcu zacząć przygodę z adminem 😉 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DestruktoR Postów: 5 tys. Reputacja: 4,9 tys. Grupa: Użytkownik Czas: 27d 15g 6m 26s Opublikowano 5 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2019 Dzięki, że wytrzymales ze mną @Nescio haha + leci wiadomka 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Właściciel Malinaa. Postów: 17,9 tys. Reputacja: 15,8 tys. Grupa: Właściciel Inne: Dziewczyna Czas: 344d 8g 42m 54s Opublikowano 5 Stycznia 2019 Właściciel Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2019 Fajny wywiad. Bardzo dobrze poprowadziłes @Pan Mikołaj przez pytania. 🙂 Oczywiście Twoje pytania na poziomie i rozwijanie swoich myśli jest tak długie... 😮 Plusa zostawiam. 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mody [t] Postów: 188 Reputacja: 264 Grupa: Użytkownik Czas: 1d 16g 35m 53s Opublikowano 11 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2019 Okej przeprowadzenie progres ! duży + juz poleciał ! 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kapi0988 Postów: 1,9 tys. Reputacja: 2,3 tys. Grupa: Przyjaciel Czas: 7d 20g 17m 38s Opublikowano 11 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2019 Fajne pytania, ciekawie zadane. Estetyka ładnie zachowana, aczkolwiek między pytaniami dałbym jakiś odstęp ( przynajmniej jedna linijka ). Oczywiście plusik leci za dobrą robotę 😄 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Who Cares? Postów: 2,9 tys. Reputacja: 2,9 tys. Grupa: Donator Inne: Użytkownik Czas: 18d 19g 29m 34s Opublikowano 11 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2019 Moim zdaniem jeden z lepszych wywiadów jakie tu czytałem. Pytania bardzo dobre, a odpowiedzi treściwe! Brawo : ) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Właściciel Nescio Postów: 9,1 tys. Reputacja: 6,6 tys. Grupa: Właściciel Inne: Donator Maniak CSM Czas: 389d 20g 58m 36s Opublikowano 14 Stycznia 2019 Autor Właściciel Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2019 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi