Skocz do zawartości

Przepis na Raffaello z kaszy jaglanej w wersji fit


Wercia

Rekomendowane odpowiedzi

Hejka!
Dzisiaj przychodzę do was z przepisem na słynne Raffaello, lecz jest jedno ALE!
Jest ono w wersji Fit. 
Przepis jest bardzo prosty i szybki do wykonania, a efekty końcowe są bardzo pyszne.
Zapraszam do próbowania swoich sił jak i dzielenia się efektami końcowymi :D 

Czas przygotowania: 30 minut/ max godzina
 

Składniki:

● 1 szklanka kaszy jaglanej
● 2 szklanki mleka
● 1 szklanka wody
● słodzidło
● wiórki kokosowe
● nasiona z laski wanilii lub kilka kropel olejku waniliowego 

Sposób przygotowania: 

Krok pierwszy

Kaszę jaglaną dobrze wypłukać. Dać do garnka, zalać wadą i mlekiem.

Krok drugi

Gotować do całkowitej miękkości około 20 minut.

Krok trzeci

Kasza wypije większość płynu. Dodać 2 łyżki słodzidła, kilka kropel olejku waniliowego. Pod sam koniec około 100g wiórek kokosowych. 

Krok czwarty 

Wymieszać i wystudzić. Następnie formować małe kulki i obtaczać w wiórkach kokosowych. Do środka można dodać migdał. 

Smacznego!

2.thumb.jpg.11b2b03d64cc3711e215682758de8eb4.thumb.jpg.056d8afae97579eef83085ea7f70fe2c.jpg

  • Lubię to! 3
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • Właściciel

Akurat siedzę głodna... Kiedyś coś podobnego jadłam, ale nie smakowało zbyt wyszukanie, dlatego muszę kiedyś zrobić Twój przepis. :D

Zostawiam plusiora! 

  • Lubię to! 1

sygna-malina.png

qlU3lUK.gif

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • Radek zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.