Grubik :D Postów: 24 Reputacja: 25 Grupa: Użytkownik Czas: 9g 14m 10s Opublikowano 21 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2019 (edytowane) Witam wszystkich czytających te moje wypociny. Mam pomysł na nową serie, którą mam zamiar kontynuować te serie, ponieważ może ona być spoko. Polega ona na tym, że ja będę pisał różne informacje na temat dzisiejszego dnia, a wy będziecie się mogli wiele dowiedzieć 😄 Ten dzień w roku #1 111 dzień w roku 21.04.2019 - Niedziela Dziś obchodzimy dzień Wielkanocy. Wielkanoc jest to czas, w którym cała rodzina się jednoczy, wszyscy siadają do rodzinnego śniadania wielkanocnego. Jednak Wielkanoc dla katolików to także czas, w którym odwiedzamy bardzo często kościół. Podczas Świąt Wielkanocnych obchodzimy tzw. "Triduum Paschalne", które w tym roku wypadło od 18 do 21 kwietnia. Do Triduum Paschalnego zaliczamy oczywiście: -Wielki Czwartek -Wielki Piątek -Wielką Sobotę -Niedziela Zmartwychwstania Pańskiego Z tej okazji życzę wszystkim smacznego jajka i wesołych, pogodnych świąt! (trochę póżno) 2 wybrane przysłowia przeze mnie na dziś to: Pogodny dzień wielkanocny grochowi wielce pomocny. W Wielką Niedziele pogoda - duża w polu uroda. Imieniny dziś obchodzą: Abelard, Aleksandra, Anastazy, Anzelm, Apollina, Apollon, Apoloniusz, Bartłomiej, Bartosz, Dobrosułka, Drogomił, Feliks, Konrad, Konrada i Żelisław Pewnie zapytacie jaki dzisiaj dzień zodiaku hmm? BYK Urodziny dzisiaj obchodzą: @Narkoman and @W!nn3Web W tym dniu urodzili się m.in.: Thomas Helmer Alex Baumann Michael Freedman W tym dniu wydarzyło się m.in: 1960 - Stolica Brazylii została przeniesiona z Rio De Janeiro do Brasilii. 1944 - Kobiety we Francji uzyskały prawo do głosowania 1935 - W trzęsieniu ziemi w Tajwanie zginęło 3276, a ponad 12 tyś. zostało rannych. Dla kibiców piłki nożnej: Najciekawsze mecz na dziś (moim zdaniem) to: (<3) Real Madryt CF vs Athletic Bilbao Dziękuje za uwagę i przeczytanie tych moich wypocin 😓 Jeśli ci się spodobało zostaw +, jeśli ci się coś nie spodobało to nie pisz xD Nie no oczywiście żartuje krytyka w komentarzu. Pozdrawiam Edytowane 21 Kwietnia 2019 przez Grubik :D 4 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Właściciel Malinaa. Postów: 17,9 tys. Reputacja: 15,8 tys. Grupa: Właściciel Inne: Dziewczyna Czas: 344d 18g 25m 27s Opublikowano 21 Kwietnia 2019 Właściciel Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2019 Bardzo fajna inicjatywa i przypomniałeś mi, że dziś już 21 kwietnia! 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grubik :D Postów: 24 Reputacja: 25 Grupa: Użytkownik Czas: 9g 14m 10s Opublikowano 21 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2019 13 minut temu, Malina napisał: Bardzo fajna inicjatywa i przypomniałeś mi, że dziś już 21 kwietnia! Bardzo dziękuje za pochwałę 😊 A czas szybko mija i znowu zaraz trzeba wstawać do szkoły 😖 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włóczykij Postów: 475 Reputacja: 734 Grupa: Przyjaciel Czas: 6d 11g 52m 6s Opublikowano 21 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2019 1 minutę temu, Grubik 😄 napisał: Bardzo dziękuje za pochwałę 😊 A czas szybko mija i znowu zaraz trzeba wstawać do szkoły 😖 Ruda akurat miała co innego na myśli jeśli chodzi o datę. Ja wiem, aczkolwiek pary z gęby nie puszczę, bo chcę się przekonać ile osób się zorientuje... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HIFI Postów: 1,1 tys. Reputacja: 826 Grupa: Przyjaciel Czas: 3d 17g 18m 24s Opublikowano 21 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2019 Dla mnie luz 😄 Małe poprawki by mogły być ale jak na 1-szy raz to spoczko 😄 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fafitos Postów: 1,5 tys. Reputacja: 1,6 tys. Grupa: Zbanowany Opublikowano 21 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2019 Super inicjatywa, oby tak dalej, plusik za chęci do wykonania! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grubik :D Postów: 24 Reputacja: 25 Grupa: Użytkownik Czas: 9g 14m 10s Opublikowano 21 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2019 41 minut temu, PluszaQ napisał: Ruda akurat miała co innego na myśli jeśli chodzi o datę. Ja wiem, aczkolwiek pary z gęby nie puszczę, bo chcę się przekonać ile osób się zorientuje... Aaa to przepraszam 😄 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DestruktoR Postów: 5 tys. Reputacja: 4,9 tys. Grupa: Użytkownik Czas: 27d 15g 6m 31s Opublikowano 21 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2019 Fajne 😄 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grubik :D Postów: 24 Reputacja: 25 Grupa: Użytkownik Czas: 9g 14m 10s Opublikowano 21 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2019 Dziękuje wszystkim za miłe słowa bo po takich słowach aż się chce to ciągnąć 😄 Oczywiście będę dodawał jeszcze różne rzeczy głównie graficzne, więc jak jest tu jakiś grafik, który ma czas i jest w stanie mi pomóc to niech się odezwie na pw. Myślę, że temat do zamknięcia. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi