Skocz do zawartości

#9 w ogniu pytań - Mała_Wredna

Malinaa.

Rekomendowane odpowiedzi

• Właściciel

8aG2cen.png

Na dziewiąty ogień idzie: @ Mała_Wredna

Adminka z aktualnie trzymiesięcznym stażem.

Do adminowania podchodzi na chłodno stosując obowiązujące zasady!

1. Kiedy pierwszy raz zawitałeś na serwer i jak wspominasz swoje początki?

W sumie grałam już u was bardzo długo, ale dopiero ok. grudnia ubiegłego roku zaczęłam się bardziej wtapiać w serwer. Bardzo dobrze i na pewno zabawnie.

2. Jakie nawyki jako admin posiadasz podczas przesiadywania na serwerze?

To czy jest porządek i czy wszystko jest na swoim miejscu.

3. Co skłoniło Cię do złożenia podania, a w konsekwencji do zostania adminem?

Bardzo dużo przesiadywałam na serwerze, znam dużo osób, które tam grają. Lubię się angażować, wiedziałam, że potrzeba adminów i gdyby @ Marcin.exe mnie nie namówił to może do teraz bym nie złożyła podania. 😄

4. Czego się najbardziej obawiałeś po przyjęciu na stanowisko i dlaczego?

W sumie niczego, może jedynie tego, że nie będę mogła sobie poradzić z niektórymi graczami.

5. Co jako admin chciałbyś w sobie zmienić lub poprawić?

Właściwie prócz większego doświadczenia to nic szczególnego. Także obecność na serwerze, póki co nie ma mnie tyle co bym chciała, ale z czasem mam nadzieje, że będzie jak kiedyś.

6. Jakie odczuwasz różnice między bycia adminem, a graczem danego serwera?

Różnica jest właściwie spora. Muszę się bardziej angażować i skupiać na tym co ludzie robią na serwerze, zwracać uwagę na poszczególne sytuacje i czasami spędzać więcej czasu na obserwacji.

7. W jakich momentach jako admin odczuwasz presje ze strony graczy i jak sobie z tym radzisz?

W momencie kiedy ja jestem adminem i ja decyduje o danej sytuacji. Niestety zdarzają się spamy i okropne narzucania typu ‘’on ma wh’’ "banuj go’’ "admin halo’’  itp. Nie lubię takiego zachowania. Mimo to staram się jak najlepiej wykonywać swoją prace.

8. Co sprawia u Ciebie największą trudność w pełnieniu funkcji i dlaczego?

Nie mam takiej trudności na szczęście i mam nadzieje, że na razie nie będę jej mieć.

9. Co najbardziej Cię wkurza na serwerze jako admina i co jest tego powodem?

Zachowania niektórych graczy, którzy pokazują swój brak kultury i zachowują się jak marginesy społeczne.

10. Co Ci się najbardziej podoba w byciu adminem i dlaczego to?

Wszystko a najbardziej to, że jestem odpowiedzialna za porządek i mam przewagę na innymi.

11. Nie każdy był adminem i nie wie z czym to się je, dlatego napisz krótko jak wygląda i na czym polega Twoja "praca" na serwerze?

Zawsze jako pierwsze co sprawdzam stan kultury na serwerze czy regulaminy są przestrzegane. Staram się pracować głową i podejmować odpowiedzialne decyzje odnośnie banów czy wyrzucania. Admin musi się mierzyć z dużą odpowiedzialnością, musi myśleć. Wchodzić od czasu do czasu na spect i po prostu obserwować czy ktoś jest np. odpalony czy nie. Podchodzić ze spokojem do graczy a nie agresywnie. Starać się zachęcać do grania a nie zniechęcać nie na tym to polega.

12. Jakie miałbyś rady dla początkujących adminów, którzy chcieliby zacząć swoją przygodę na ONLY DD2?

-Jeśli ktoś lata odpalony, najpierw można to skonsultować z drugim adminem (jeśli jest na serwerze), nic nie robić pochopnie,

- Pytać, kto pyta ten nie błądzi,

- Podchodzić do graczy ze spokojem,

- Nie wyrzucać i nie banować o byle co,

- Najpierw dać ostrzeżenie, jeśli nie zadziała dopiero przejść do czynów,

- Myśleć to chyba najważniejsze,

- Mieć oczy dookoła głowy,

- Patrzeć i czytać z rozwagą.

13. W jakich sytuacjach karanie graczy przychodzi Ci z łatwością, a kiedy miewasz chwilę zawahania? Czemu tak się dzieje?

Nie mam serca kiedy po prostu ktoś mnie obrazi albo zaczyna się rzucać do innych, krótka piłka leci jak na szubienice.

Chwile zawahania to wtedy kiedy myślę, że ktoś coś ma, ale jednak mniewam wtedy chwile zwątpienia i się zatrzymuje mentalnie z podjęciem decyzji, dlatego lepiej się skonsultować z kimś kto ma dłuższy staż bądź sprawdzić osobć nawet do 3 rund.

14. Jakie nowe rzeczy poznałeś lub czego się nauczyłeś dzięki tej funkcji? 

Nic szczególnego nie poznałam nowego, może dlatego, że już byłam adminem.

15. Co jest Twoim motorem napędowym do działania na serwerze?

Lubię dawać od siebie dużo i chyba to mnie tak napędza, żeby zrobić jak najwięcej, ale tez z głową i żeby było dobrze.

16. Jakie cechy według Ciebie musi posiadać admin serwera? 

- Cierpliwość,

- Chęci do pracy,

- Rozwagę,

- Być odpowiedzialnym,

- Kulturę osobistą,

- Wiedzieć kiedy powiedzieć stop,

- Nie wywyższać się,

- Nie być egoistą.

17. Na co zwracasz szczególną uwagę podczas sprawdzania podejrzanego gracza?

Zazwyczaj na grę danego gracza, jego ruchy, styl gry, zachowanie.

18. Jakie według Ciebie są minusy oraz plusy bycia adminem?

Minus to taki, że trzeba czasami trzymać język za zębami i się za bardzo nie denerwować. Plusy to pomoc innym, duży kontakt z ludźmi.

19. Jakim adminem jesteś?

Myślę, że dobrym. Daje  z siebie jak najwięcej, ale jak wrócę znów na stałe do csa i będę dawać jeszcze więcej.

20. Masz możliwość przekazania kilku słów do graczy ONLY DD2. Co byś im powiedział?

No to moje miśki macie się słuchać, nie kombinować mi żadne wh, aim czy też inne. Być kulturalni, szanować siebie nawzajem. Nie spamować i nie denerwować adminów. Przestrzegać regulaminu serwera.

• Lubię to! 3
  • Super! 3

sygna-malina.png

qlU3lUK.gif

47 minut temu, Malinaa. napisał:

3. Co skłoniło Cię do złożenia podania, a w konsekwencji do zostania adminem?

Bardzo dużo przesiadywałam na serwerze, znam dużo osób, które tam grają. Lubię się angażować, wiedziałam, że potrzeba adminów i gdyby @ Marcin.exe mnie nie namówił to może do teraz bym nie złożyła podania. 😄

Ma się ten dar przekonywania 🤪

• Super! 1

punisher GIF by Marvel's Daredevil

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.