Skocz do zawartości

Snax odchodzi z Anonymo Esports. Nowy skład już prawie wybrany

Leszy

Rekomendowane odpowiedzi

Janusz "Snax" Pogorzelski kończy swoją przygodę z Anonymo Esports. Zawodnik po roku reprezentowania organizacji będzie musiał szukać nowego pracodawcy.

Janusz 'Snax' Pogorzelski w barwach Anonymo podczas półfinałowego meczu ESL Mistrzostw Polski Jesień 2021.

Z tego co można było usłyszeć w kuluarach skład ze Snaxem był jednym z tych, które rozważano na 2022 rok. Ostatecznie jednak zwyciężyła inna koncepcja. Właściciel organizacji, Mateusz "Sówek" Kowalczyk zapowiada, że większość zespołu jest już wybrana i czekają tylko na decyzję piątego zawodnika. Do sztabu szkoleniowego powinien również dołączyć drugi trener.

Janusz "Snax" Pogorzelski odchodzi z Anonymo Esports

"Snax" nie zagra już więcej w Anonymo. Jak wskazują słowa samego gracza, była to decyzja organizacji. Janusz Pogorzelski napisał na Instagram Stories: - Po konsultacji z psychologiem poszedłem na ławkę, a potem dostałem informację, że w składzie grać nie będę, czyli mnie wyrzucili. Takie życie.

W pierwszych zdaniach Snax nawiązywał do przerwy, którą ogłosił 2 grudnia. - Mając wiele lat doświadczenia nauczyłem się, ze jeżeli zaczynam odczuwać zmęczenie warto odpocząć lub zrobić przerwę zadbać o siebie. Takie świadome przerwy dają szanse na regenerację i są niezbędne w pracy profesjonalnego gracza - pisał wtedy w swoich mediach społecznościowych popularny gracz.

Najlepsze chwile w swojej karierze "Snax" przeżył w barwach rosyjskiej organizacji Virtus.pro. W swojej karierze zdążył również zaliczyć krótki epizod w mousesports, z którym wygrał ESL One New York w 2018 roku. Gdy VP zrezygnowało z Polaków, „Snax" odnalazł się w Illuminar Gaming, a od początku roku 2021 był czołową postacią Anonymo.

To nie był udany rok dla byłego gracza Virtus.pro. Jego drużyna nie wygrała żadnej z dwóch edycji ESL Mistrzostw Polski. Co prawda awansowała do turnieju RMR - Flashpoint 3, ale na kolejny turniej z tej serii również się nie zakwalifikowała i pogrzebała swoje szanse na awans do prestiżowego Majora. Nie udało się również dostać do ESL Pro League. Anonymo spadło również z ESEA Premier. Na osłodę ekipa Adriana "imd" Piepera wygrała w mocno miksowym składzie turniej Gdańsk Games.

• Lubię to! 1
  • Smutny 1

Życie jest zbyt krótkie aby je marnować spełniając marzenia innych innych ludzi ~ OSCAR WILDE

xfEeqYa.png

Anonymo tylko na tym straci. Jakby nie patrzeć to dzięki Snaxowi więcej osób było zainteresowane ich meczami. No ale mogę się mylić. Teraz jak obserwuję w jakich mixach Snax gra to coś czuję, że szykuje się jakiś nowy zespół lub w jakimś innym teamie będzie mocno zmieniany skład. Jedno jest pewne, Wuc nie zniknie ze sceny : D 

• Lubię to! 1

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.