Skocz do zawartości

#14 Dzień ryby

Malinaa.

Rekomendowane odpowiedzi

• Właściciel

632924936_Nowyprojekt(50).png.469c6d60729cc053d1e6eb2cbf6d0a6f.png

Dzień ryby

Dzień Ryby to święto wodnych zwierząt, które w Polsce ono ustanowione w 2003 roku jako owoc współpracy Stowarzyszenia Empatia i Fundacji Viva!

Data 20 grudnia wybrana została ze względu na przedświąteczny zwyczaj powszechnej sprzedaży detalicznej żywych karpi przeznaczonych do konsumpcji. 

W grudniu w wielu polskich miastach organizowane są akcje i happeningi uliczne, które mają zwrócić uwagę na los ryb. Ich główny przekaz jest jasny – ryby nie powinny być traktowane przedmiotowo, ponieważ czują ból w takim samym stopniu, jak inne zwierzęta. Najlepszym krokiem w Dzień Ryby jest przyłączenie się do takich akcji. 

Według badań naukowców , ryby odczuwają ogromną dawkę cierpienia poprzez niezwykle czułe receptory bólowe umieszczone na skórze.

W odróżnieniu od innych akcji na rzecz ryb, dotyczy wszystkich form krzywdzenia tych zwierząt, zachęcania do zamiany mięsa rybiego w diecie na produkty pochodzenia roślinnego.

Źródło informacyjne: #1 #2 #3

A Wy spożywacie ryby?

sygna-malina.png

qlU3lUK.gif

• Wspierający

Paluszki rybne i wszystkie z konserwy XDD z innych mi się ości nie chce wyciągać 

• Lubię to! 1

borowka.png.eaa051a76ab9d8722bfb64ab02824d19.png

• 2 tygodnie później...

Karpie są pyszne coś trzeba jeść tego nikt nie zmieni 🙂 na szczęście , ale jakie drogie co roku ale co roku tradycja i na zawsze a ryby są zdrowe i jeść trzeba pstrągi 😁 Sum jest bez ości 😉i jestem przeciwny takim Akcjom , Ryba to nie przedmiot a pożytek dobry 

• Haha 1

Czasami zdarza Mi się spożyć rybę. Mięso z ryb jest zazwyczaj bardzo dobre i niektóre te stworzenia mają mało ości.

Przy okazji mam dla Was poradnik, który kiedyś znalazłem w internecie:

• frytA zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.