Skocz do zawartości

Przepis na lemoniadę arbuzową


nicki.

Rekomendowane odpowiedzi

  • Moderator

Rondel.pl :: Lemoniada arbuzowa z limonką

 

Lemoniada z arbuza zaskakuje swoim oryginalnym smakiem i pięknym zapachem, a na dodatek skutecznie gasi pragnienie. Sprawdź, jak przygotować lemoniadę arbuzową.

 

Składniki:

2 kg miąższu z arbuza

3 cytryny

1 limonka

4 łyżki cukru lub słodziku

1 L wody

Listki mięty

 

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

 

1. Wodę zagotować z cukrem, dokładnie wymieszać, aby cukier się rozpuścił, powstały syrop ostudzić.

 

2. Arbuza zblendować. Z cytryn wycisnąć sok. Syrop połączyć z musem arbuzowym i sokiem z cytryny.

 

3. Do całości dodać listki mięty i 1 pokrojoną w plasterki limonkę.

 

4. Lemoniadę schłodzić w lodówce przez co najmniej 1 godzinę. Podawać z lodem.

 

Gotowe! :beach:

 

Domowa lemoniada to świetny sposób na smaczny napój na ciepłe dni. Przygotowana samodzielnie z ulubionych, świeżych owoców sezonowych, to znakomita alternatywa dla kupnych napojów. Jeśli zrobimy ją sami, mamy pewność, ze nie ma w niej chemii - sztucznych dodatków, polepszaczy, barwników i nadmiaru cukru

  • Lubię to! 3
  • Super! 4

hamsterPweasePinkBow Discord & Slack Emoji

                      𝒏𝒊𝒄𝒌𝒊.

Loading_Gif Discord & Slack Emoji

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • Junior Administrator

Mniam! Się kurna przyda 😇

 

  • Lubię to! 1

12MAPS/FFA
193.33.176.51:27085

sygnatura.png.0e98c281082ca3e0b73c266b6b5121d9.png

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

No nicki, zadziwiłaś mnie! 

Aż normalnie muszę tego spróbować 🙂

Dam znać jak już spróbuję czy było warto!

Lecz myślę że to wiadome, oczywiście że będzie warto coś takiego zrobić! 

  • Super! 1

LVR6gZ7.png.9c4f042795af521122e45f73f11e9e17.png

 

"Czym bardziej w życiu ma się pod górkę, tym lepsze później będą widoki"

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

2kg miąższu z arbuza. Co ty myślisz że ja bogata jestem? Mnie nawet na zwykłą wodę nie stać 

  • Haha 5

dGykRe4.png

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • Wspierający

Dzięki za przepis,chętnie wypróbuję go ;*

  • Lubię to! 1
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • nicki. zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.