Skocz do zawartości

Stephen King "Przebudzenie"

Shadoww

Rekomendowane odpowiedzi

Przebudzenie

PRZEBUDZENIE

Stephen King

NIEBIESKI.png.324662a987ddd609388b36d1ce192ee9.png

"Przebudzenie" Jest książką, która trzyma w napięciu od samego początku jej czytania. Ja osobiście ją czytając, miałem w sobie wiele emocji związanych z tą książka, od radości i chwil śmiechu do goryczy i poczucia smutku!

Książka ta opowiada nam o małym chłopcu, który zaprzyjaźnił się nowo przybyłym pastorem Jacobsem do ich miejscowości w Nowej Anglii. Książka ta pokazuje nam również to że mały chłopiec o imieniu Jamie ma swoje demony od najmniejszych lat, ta elektryzująca opowieść sięga swojego zenitu już w połowie książki gdy Jamie zostaje przyjęty do nowego zespołu muzycznego gdzie gra on na gitarze, wiedzie on wtedy tułaczy żywot uciekając od swojej rodzinnej tragedii, wtedy spotkał ponownie pastora Jacobsa, który pomógł mu wyjść z uzależnienia od narkotyków używając elektryki, którą się interesuje od najmłodszych lat pokazując ludziom że elektryką może wyleczyć każdego, nawet ze śmiertelnej choroby! I wtedy dopiero zaczyna się piekło...

Więcej niestety nie będę wam zdradzał, bo nie chce zepsuć wam tej wspaniałej przygody z czytania tej książki!

Obraz znaleziony dla: stephen king przebudzenie

POZYTYWY KSIĄŻKI

1. Bardzo dobre tłumaczenie oraz narracja.

2. Wiele emocji podczas czytania.

3. Dużo informacji o ludzkim uzależnieniu od substancji psycho-aktywnych.

4. Silne przesłanie poprzez poruszanie wielu tematów związanych z życiem człowieka.

5. Bardzo dobrze opisani bohaterowie.

NEGATYWY KSIĄŻKI

1. Dużo stron książki.

2. Dużo negatywnych emocji.

3. Nie odpowiednia książka dla osób o słabych emocjach.

NIEBIESKI.png.324662a987ddd609388b36d1ce192ee9.png

Podsumowując, książka ta ma swoje wady i zalety! 

Ja osobiście polecam ją każdemu kto lubi czytać kryminały bądź horrory. 

Dzięki za przeczytanie 😉 

Praca została wykonana przeze mnie!

A grafiki zostały wzięte z google!

• Lubię to! 2

"Czym bardziej w życiu ma się pod górkę, tym lepsze później będą widoki"

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.