Skocz do zawartości

#85 Wywiad z Karko85 - Własna gra, kot i życie

Mrs.Fuksiara

Rekomendowane odpowiedzi

• Junior Administrator

spacer.png

Wywiad był robiony pare miesięcy temu, ale Karko pozwolił na wrzucenie. 
W Jego życiu trochę się podziało, więc może to wyglądać inaczej niż teraz!

REDAKTOR

Mrs.Fuksiara

UJAWNIŁ SEKRETY

Karko85

zZielony.png.7bb9d01b5cb3be4e4829e0deac15f122.png

Cześć, czy byłbyś chętny na udzielenie wywiadu? 

Yup, kiedy? 

Na początek przedstaw się, ile masz lat, jak masz na imię, skąd pochodzisz?

Siemka jestem Bartek, obecnie mam 23 lata, pochodzę z Bytomia, magiczne miejsce znajdujące się nieopodal Katowic. 

Czy chciałbyś opowiedzieć nam, co w ostatnim czasie Ci się przytrafiło złego? Dlaczego miałeś wypadek?

Samochód mnie pierdyknal na zakręcie na szczęście mała prędkość i tylko prawa ręka w gipsie... 

Ważne, że reszta ciała nie ucierpiała, mogło się skończyć tragicznie. 
Dowiedzmy się więcej o Tobie samym. 
Jak wiemy byłeś tutaj grafikiem. 
Skąd ta pasja u Ciebie? Jak to wszystko się zaczęło? 

Ogólnie moja przygoda z grafiką zaczęła się na pierwszych forach jakie odwiedzałem, zawsze chciałem robić coś więcej niż tylko użytkować, lubię być doceniony oraz cieszę się kiedy dla kogoś coś robię, tym bardziej, że jest to dla mnie czysta przyjemność, grafikowanie przyszło mi dość łatwo oraz nauka programów graficznych, wzbudza to wyobraźnię, po prostu jest to dla mnie pasja tak samo jak programowanie 😁😌

Jak się to stało, że zacząłeś na tym zarabiać? Pracujesz w tym, czy jednak inny kierunek obrałeś? A może studiujesz?

Się zaczęło od skakania po grupach na fb, wtedy łapałem pierwsze niedrogie zlecenia, w dodatku w dawnych czasach współpracowałem z jednym ziomeczkiem co kodowal layouty na mybb, właśnie głównie przez layouty skrzydła się rozpietrzyly, prowadziliśmy własny sklep związany z stylami pod mybb, ludzie składali od razu do styli płatne zlecenia na logo, bannery itp.. Wszystko krąży wokół for cs 1.6, zajmuje się tym tylko i wyłącznie z pasji, nie biorę dużo pieniędzy i nigdy nie traktowałem tego jako główne źródło utrzymania, studiować nie studiowałem przez bardzo ciężka sytuację rodzinna, jestem typowym samoukiem pod każdym względem 😁 Jedyne co robię i mogę z tego trochę zarobić to własna gra, jest to mój główny cel i Marzenie od młodych lat, był to kolejny pryk do grafikowania, wolę sam zrobić niż liczyć, że ktoś zrobi po mojemu 😌

Skoro wspomniałeś o grze, powiedz nam więcej! 
O czym byś chciał, aby była? Czy masz może już jakiś zarys? Albo rozpocząłeś prace nad nią? Znasz tytuł? Im więcej tym lepiej! 

Nie długo chciałem się pochwalić jednym postem, robię już ja od 3-4 lat, gierka na telefony, mix coda i cska, Poły-Strike tytuł gierki, zjadłem już zęby na niej, lecz końca nie widać 😁 lecz jak to mówią po malutku i do przodu, na pewno forumowicze będą mieli okazję zagrać 😁😌

spacer.png  spacer.png

To szykuje się coś kozackiego! Z niecierpliwością czekamy! 

Przejdźmy do Twoich zainteresowań. 
O grafice wiemy dosyć sporo i widzieliśmy wiele prac, ale coś po za tym? Czy masz jeszcze jakieś hobby, albo czy coś w ostatnim czasie Cię zaciekawiło?

Generalnie nie za bardzo, od zawsze byłem czystym fanatykiem programowania i wszystkiego w tym kierunku, z aktywności fizycznych to uwielbiam jazdą na rowerze ścieżkami turystycznymi a tak to nie, czysty jak to mówią gejmer 😄 chyba, że nauka języków podchodzi pod pasję, to wprost uwielbiam w dodatku mam głowę do tego 😌

Ooo jazda na rowerze. Jaki model roweru posiadasz, jakiś specjalny, czy zwykły składak? I z kim najchętniej wybierasz się na wycieczki?

Nie jest to konkretny model, lecz jest idealny na ten teren który jest wokół mnie oraz na wycieczki rowerowe, z kim jeżdżę? Zazwyczaj z dziewczyną bądź samotna przejażdżka 😁

Ulala dziewczyna! 

Kim, że ona jest? Jak się poznaliście? Jak się toczy życie? Wspólne plany? Może zaręczyny? 😄

Hm jak się poznaliśmy? Przez ładowarkę, otóż przyjechałem do Polski i z moim dobrym kumplem od dzieciaka siedziałem na browarze, wtedy ona do niego napisała o ładowarkę do iphone, popsuła się jej, no to poszedłem z nim i tak ją poznałem 😌 życie toczy się bardzo dobrze, wspiera mnie w pasjach na każdej płaszczyźnie czy to cs 1.6 czy to gra własna albo grafika, ludzie często nie zdają sobie sprawy, że nie raz ona dobierała paletę barw żeby jak to ona mówi '' było ładniejsze '' 😂. Tak chce się zaręczyć w tym roku, to już 3 rok będzie jak jesteśmy razem ❤️

W takim razie powodzenia! Masz plan zaręczyn? Gdzie by to miało być? Jak ma wyglądać? Pierścionek już kupiłeś?

A dziękuję, nie, nie planowałem gdzie co i jak, najpierw są inne priorytety na ten moment, jeszcze nie kupiłem 😛 dopiero za około 2 miesiące planuje kupić 🙂

Co w Twoim życiu aktualnie się dzieje, że jesteś taki mniej dostępny? Mniej widoczny? Jakieś zmiany się szykują? 

Ogólnie to się bardzo dużo dzieje, zmiana pracy nadciąga, zmiana całkowicie miasta, moja dziewczyna wróciła do mnie do Niemczech i większość czasu spędzam z nią w miejscu innym niż zamieszkuje i mam dostęp do komputera, ogólnikowo dzieje się bardzo dużo, czasem nie mam jak myśli poskładać.

Chciałbyś nam zdradzić dlaczego chcesz zmienić miejsce zamieszkania oraz pracę?

Niskie zarobki jak na Niemieckie warunki, 2500 euro, gdzie tutaj z moimi umiejętnościami i uprawnieniami można o wiele więcej wyciągnąć, dlaczego zmiana mieszkania? Ponieważ obecnie wynajmuje piętro całe w domku jednorodzinnym u starszych Niemców, z wiadomych przyczyn chcę coś prywatnego, żeby wraz z partnerką móc myśleć o rodzinie i zaznać spokoju, nie mówię, że go nie mam, lecz jednak pewne zasady obowiązują a wolę żyć według swoich zasad, swojego umiaru a nie, że ktoś będzie z butami mi w życie wchodził jak to obecnie ma miejsce, jakby rozumiem starsze małżeństwo bez dzieci i teraz szukają, ciągle pieką chleb, z ogródka warzywa i owoce dają, nie mówię, że to jest złe, szanuje ich za dobre serce oraz gest, lecz irytuje mnie wtrącanie się w życie prywatne, jakby czuje się, że jestem ich dzieckiem oraz moja partnerka, ponieważ swoich nie mają... To nas męczy w cholere, jakby okej piękne mamy mieszkanie, widok z balkonu na górzysty teren jest cudny, warunki wspaniałe, lecz tu chodzi po prostu o życie prywatne...

Starsze osoby bez dzieci - czują się zapewnie samotne, dlatego tak się wami opiekują. Niektórzy oddali by wszystko, aby to mieć, ale zrozumiałe jest Twoje małe oburzenie. 

Zaciekawiłeś mnie życiem według własnych zasad. Jakie one są? Rygorystyczne, czy bardziej lekkie? Jaka jest główna zasada jaką wyznajesz? 

Główna zasada jaka wyznaje to iść do przodu i nie patrzeć za siebie mimo różnych przeciwności losu czy ciężkich sytuacji, jestem zdania, że jak się wywrocisz to powstań i gnaj 😄 nie mam rygorystycznych zasad wobec siebie 🙂 nigdy nie słucham się innych, nikt za mnie życia nie przeżyje, marzenia, plany na 1 miejscu, po wolnymi krokami i zawsze dojdziemy do celu. 

Jak dobrze wiemy byłeś w wielu państwach. Czy mógłbyś je wymienić? Które z nich podobało Ci się najbardziej? Do którego  chciałbyś jeszcze raz powrócić, a które z nich było najgorsze?

Tak szczerze nie wymienię najgorszego ponieważ wszędzie mi dobrze było, ogólnie pracowałem w Belgii, Holandii, Danii, Hiszpanii obecnie w Niemczech, właśnie Niemcy mi na razie najbardziej odpowiadają pod względem jakości życia, cen itp... Jakby na więcej mogę sobie pozwolić niż w reszcie wymienionych krajów 😉 Bym chciał wrócić do Holandii, lecz jakość życia tam się pogorszyła względem tego co było kilka lat temu kiedy pracowałem tam, obecnie mam ochotę, lecz nie chcę, pewnie wpadnę do NL w odwiedziny do znajomych których się tam nazbierało, lecz na stałe już w 100% zostaje w DE 😛 

Z tym, że się pogorszyło masz rację, ale względem de dalej jest lepiej 👌 Oby Ci się wszystko udało, co masz w planach. 

Czy posiadasz zwierzaka, albo chciałbyś posiadać? 

No z tym, że względem de jest lepiej się nie zgodzę, mam najlepsze porównanie, ponieważ sprawdziłem gdzie się lepiej żyje na własnej skórze 😛 lecz każdy ma swoją opinię.

Posiadam kota, Roczek ma i będę ją ściągać do siebie jak tylko dom wynajmę, to też jest kolejny powód dlaczego muszę mieszkanie zmienić, ponieważ tu się nie zgadzają na koteczka 😕

Czy chciałbyś podzielić się zdjęciem i tym jak się wabi? 😇

Oczywiście, nazywa się Channel, dokładnie ma rok i trzy miesiące, wziąłem jak miała 6 tygodni 🙂 Bardzo już za nią tęsknimy z partnęrką, dlatego też tyle zasuwam, to jest nasze małe dzidzi ❤️ 

spacer.png

Śliczna! 

Posiadasz tatuaże, albo czy chciałbyś posiadać? Jak tak to jakie oraz jaki stosunek masz do nich? 👌 

Posiadam jeden tatuaż, chcę zrobić całą rękę 🙂 

Jaki mam do nich stosunek? Są okej, lecz jeśli nie są przesadzone oraz powinny mieć jakieś znaczenie, obecnie posiadam tautaż zakrywający inny 😕 - fajna impreza była xD

Na pewno nie lubię i nie cenię tatuaży więziennych bądź tatuaży robionych na pałę jak mój poprzedni, chcę tatuaż na całą rękę, sam chcę go zaprojektować by miał dla mnie ukryte znaczenia i ktoś po prostu utalentowany przeniesie go na moją rękę 😄 

Bardzo mądre podejście w tym temacie, odpowiedzialne. 

A jaki jesteś na codzień? Jak byś sam siebie opisał w kilku krótkich zdaniach, lub wyrazach? 

Jakie masz wady, a jakie zalety?

Na pewno moją największą wadą jest złe rozdysponowanie czasem, przez co nie raz w związkach przez to jest różnie, też nie raz ciężko mam walczyć o swoje, ciężko się za to zabieram haha, zaletami moimi na pewno jest pracowitość, znajomi nie raz nazywają mnie pracoholik, bo albo koduje strony internetowe, albo robię grafiki i to wszystko w wolnym czasie, a tak to cały czas w pracy siedzę, są możliwe nadgodziny to Karko je bierę bez zastanowienia! Ciężko się piszę o swoich wadach i zaletach, innym łatwiej byłoby opowiedzieć o mnie, sam też na pewno nie zauważam co robię źle a co dobrze, tak jak pewnie większość ludzi na świeci, tacy jesteśmy 🙂 Grunt to zdawać sobie sprawę z tego co jest złe a co dobre, obecnie staram się walczyć z swoimi wadami ale czy to też nie wygeneruje nowych? Ciężko powiedzieć 😕 

Dokładnie tak, ważne jest, aby wiedzieć na czym się stoi ze samym sobą! 

Chciałbyś wspomnieć może o rodzinie? Ile masz rodzeństwa i jak wyglądają Twoje relacje z bliskimi?

Na temat rodziny nie chcę się wypowiadać, dom dziecka, przejebane życie, podziękuję, zawsze to powtarzam rodziny nie mam i nie wiem co by musieli zrobić żeby kontakt ze mną odzyskać, rodziną się okazali przyjaciele nikt więcej... Mam siostrę, ma 19 lat, jedynie z nią mam jako taki kontakt... 

Wychodzę z założenia, że więzy krwi to nic, a liczy się to, co sam wybierzesz. 
Dobrze w takim razie nie będę Cię zadręczać pytaniami o rodzinę oraz dom dziecka. 

Jakiego rodzaju muzyki słuchasz? Masz swojego ulubionego artystę?

Tak kuzyna 🙂 -> https://www.youtube.com/@Szmitek_WDL

Nagrywa rap w stylu jaki lubię, na nagraniach same znajome mordki i przede wszystkim on ^^

O kurde, bardzo ambitny jest! 

Przyjemna reklama kuzyna haha 😄

Z Kim z forum najlepiej spędza ci się czas? Kto jest Ci najbliższy? 

Avenorem, znamy się w Realu nawet 😛

Nieźle! 

Masz może jakiś mały sekrecik, który chciałbyś nam zdradzić, a nie wiemy? 

Tak, przeprowadzam się jednak do Holandii haha 

O a to dlaczego i gdzie? 😮

Nie no to taki żarcik był haha, nie mam takiego sekretu bym mógł wyjawic, ogólnie mało mam sekretów, może dam sekrecik, że powstają 2 serwery do cs 1.6 na naszą sieć? 😛

Ooo super! 
Jakie? To dosyć ciekawe dla naszych użytkowników!

I jakich masz wspólników!

Pb oraz DR, DR będę sam osobiście kierownikiem, lecz wspólnikami odnośnie pb będą JaramyGramy   z OCB

Już wiecie kiedy startujecie? 

Jeszcze nie, jak wiadomo mam słabo z czasem ale staram się uwijac 😄 pb na pewno będzie szybko na DRA będzie trza poczekać aż ustabilizuje swoje życie prywatne 🙂

😮 Doszły mnie słuchy, że miałeś stawiać serwer MC, co z nim?

Tak, na razie pracę są wstrzymane, nie chce wytykać palcem dlaczego.. MC na pewno powstanie lecz to dopiero po serwerach cs 1.6 i ustabilizowanie wszystkiego 😁

Dobrze to czytać! 

Skąd pomysł na nick karko?

Ohoho to jest trochę dziwna historia, aczkolwiek kiedy jeszcze byłem w domu dziecka i poznałem csa, to miałem nick po prostu "Bartek:D" - Tak wiem nic oryginalnego, miałem z 11 lat...

Aczkolwiek kiedy raz z koleżanką szliśmy do szkoły to tak zapytałem, ej masz jakiś ciekawy i oryginalny pomysł na nick?, tak mysleliśmy i wyszło "Cargo69" no mówię okej, ale z czasem zamieniłem C na K i grałem na nicku "Kargo69"

Po czasie zaś mnie natchnęło na zmianę zamieniłem po prostu G na K żeby łatwiej było wymówić i lepiej brzmiało i zamieniłem 69 na 85, po prostu mi to pasowało, teraz na wyobrażam sobie grać na innym nicku, od dziecka jestem do niego przyzwyczajony i z tego nicku ludzie mnie znają, czasem nawet znajomi mi powiedzą Karko jako ksywka haha, no ale taka jest geneza nicku, rok zajęła transformacja do formy z jakiej mnie znacie, więc to nie było tak o zgapione, czy z "pupy" wymyślone ;D 

Czyli jakaś tam historia jest! Fajnie, że ciągnie się ona przez te wszystkie lata. 

Jak zaczęła się Twoja kariera w cs 1.6?

W domu dziecka poznałem tę grę, mieliśmy tam taki pokój i nazywaliśmy go "Plazma", ponieważ był tam wielki telewizor {jak na tamte czasy} i po bokach rozłożone były komputery, jeszcze pamiętam czasy jak z wychowawcami i znajomymi się meczyki grało na lanie, umawialiśmy się na takowy po zakończeniu dyżurów i szlismy grać, odziwo to była jedyna gra na tamtych komputerach, dosłownie... Pomysleć, że wtedy graliśmy jeszcze bez głosu, szok był dla mnie jak zainstalowałem tą grę na swoim osobistym komputerze i pierwszy raz usłyszałem dzwięki z gry, magia i piękne wspomnienia nie powiem ^

W sumie od sma i html zaczęło się moje boom na programowanie i grafikowanie wraz z dołączeniem na pierwsze fora, pięknie się odkrywało te wszystkie społeczności, zgranie itp... 

O kurde, sam sentyment 😮 Piękne wspomnienie. 

A czy grywasz jeszcze w jakieś gierki prócz csa?

Tak, workers resources soviet Republic, po za tą grą tylko cs 1.6, czasami w age of empires 2 lub stronghold, uwielbiam starsze gry strategiczne 😛 a sovieci mnie wyciągnęły przez zaawansowalnosc całej gry, jest trudna :v

Strategie i symulacje najlepsze! 

Która z dotychczasowych gierek zrobiła na Tobie największe wrażenie? Czy jest jakaś na którą czekasz? 

Np. cywilizacja 7?

Jakoś tak nie przepadam za seria cywilizacji, nie wiem dlaczego, sovieci najbardziej mnie urzekło, MMA już 1500 godzin ponad rozegrane i dalej gram... Co rozgrywke staram się zrobić coś lepiej, 20 h około mi zajęło nauczenie się ekonomii, takie gry do mnie przemawiają, lecz najbardziej i tak czekam na wiadomo GTA 6 😛

To jeszcze poczekasz. 😄

Jak znalazłeś się na sieci? 

Po przez byłego jailbreaka, Avenorszukał sieci do której możemy dołączyć, przypominam iż wcześniej całkowicie porzuciłem csa i fora, ale jakoś tak się złączyło, że do mnie zadzwonił "Ej Karko bo jest sprawa" No i tak się zaczęło znów moje uzależnienie i bagatela to forum zaś stało się jakąś częścią mojego życia

Nie mam co robić - Forum

Mam wolny czas - Forum

Jestem wkurzony - Forum

Jest zimno - Forum haha

Cieszymy się, że jesteś częścią naszego formuowego życia!

Ja też się cieszę 😛 

Na sam koniec zadam Ci szybkie pytania! 

Morze vs Góry? 

Zdecydowanie morze, uwielbiam pływać a nawet kocham!

Czas z rodziną, czy czas z przyjaciółmi? 

Z Przyjaciółmi, moją rodzinę za przeproszeniem Ebać 🙂 

Ulubiona potrawa?

Spaghetti oraz Pesto, tym moje serce jest podbite 

Majonez, czy Keczup? 

Keczup zdecydowanie 😄

Czy chciałbyś kogoś pozdrowić lub dodać, coś od siebie?

Oczywiście, że pozdrawiam Avenor Adasko Indestructible III Wiedźma  Delfinek 

Kto następny?

• Lubię to! 3
  • Ulalala! 1
  • Super! 2

12MAPS/FFA
193.33.176.51:27085

sygnatura.png.0e98c281082ca3e0b73c266b6b5121d9.png

• Fundator

Ooo mąż mnie pozdrawia jak miło ♥️ Pozdrawiam również 💪 

Wywiad bardzo ciekawy i można o mężu dużo się dowiedzieć, super robota ♥️

• Super! 1

874mhUT.png

• Premium

Dziękuję za wywiad 💝 bdw screeny z gierki nie długo pojawia się w jakimś temacie 😛

• Super! 1

ShQ1brS.gif

https://cs-maliver.pl/topic/43091-artykuł-shrek-i-piosenka-„all-star”/#comment-275024
https://cs-maliver.pl/topic/43226-artykuł-o-marihuanie/

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.