Skocz do zawartości

Przepis na pyszną mortadelę w panierce (chrupiącą)


orzelJP

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich zebranych, chciałbym przedstawić państwu przepis, który zachwycił niejedno podniebienie a także pomógł zdobyć fartuch Masterchef. 

Składniki:

•Mortadela 500 gramów

 

•Jakakolwiek paniera np mąka albo płatki kukurydziane albo nw czego dusza zapragnie 

 

•Jajko roztrzepane 1 sztuka

 

•Olej roślinny do smażenia 80 mililitrów

 

Przygotowanie chrupiącej:

 

Krok 1

Pokrój mortadelę w grube plastry.

 

Krok 2

Następnie zanurz je w jajku, a później obtocz w panierce.

 

Krok 3

Smaż na złoty kolor w rozgrzanym oleju po ok. 2-3 minuty z każdej strony. 

 

Krok 4 

Najważniejszy krok który podkreśli smak tego niebiańskiego dania: i na to keczap.

 

 

 

 

 

 

 

1000003097.gif

  • Lubię to! 3
  • WOW! 1
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 1
  • Dodano
  • Ostatnia odpowiedź

Top użytkownicy w tym temacie

Popularne dni

Ale bym to konsumował człowieku normalnie z keczupem i majonezem i nie było by zmiłuj hehe 😁🧑‍🍳🧑‍🍳🍺👻

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.