Skocz do zawartości

Dla tych co piją piwo :D

❄LadyMaccon❄

Rekomendowane odpowiedzi

Witam !!! :D

Mam coś dla was :) (6 powodów dla tych co piją piwo)

1. Piwo poprawia pracę nerek. Jak podaje strona healthyfoodteam.com, osoby regularnie pijące niewielkie ilości piwa są aż o 40% mniej zagrożone powstaniem kamieni nerkowych.

2. Piwo jest bogate w witaminę B. Zawiera jej kilka typów: B1, B2, B6 a nawet B12, z których każdy pełni ważną rolę w naszym organizmie. Osoby pijące piwo mają aż o 30% więcej witaminy B6 niż abstynenci oraz dwa razy więcej niż osoby regularnie pijące wino.

3. Piwo ułatwia zaśnięcie. Jeśli więc cierpisz na bezsenność lub słabo sypiasz, wypij przed snem jedno piwo, a zawarte w nim lactoflavin i kwas nikotynowy zapewnią Ci głęboki i zdrowy sen.

4. Odmładza naszą skórę, wygładza ją i sprawia, że cera staje się bardziej promienna. Znajdujące się w nim witaminy wyrównują koloryt skóry i przyspieszają regenerację.

5. O tym pewnie już słyszeliście. Piwo świetnie uspokaja. To udowodnione naukowo! Eksperci z Uniwersytetu w Montrealu stwierdzili, że picie 2 szklanek piwa dziennie obniża poziom lęku i stresu związanego z pracą.

6. Chroni nasz mózg. Osoby regularnie pijące piwo rzadziej cierpią na demencję i chorobę Alzheimera.

Oczywiście, mam tu na myśli picie piwa w niewielkich ilościach. Absolutnie nie należy doprowadzić do nadużywania tego trunku, bo skutki mogą być opłakane.

• Lubię to! 3

• Właściciel

Czyli muszę pić piwo, aby pozbyć się stresu! Może wypróbuję. :D

sygna-malina.png

qlU3lUK.gif

• Premium+

To od dzisiaj będę alkoholikiem xd

koks5 (1).jpg

Dobrze, ze co dwa dni sobie pije dwa piwka! xd

//

*DEAD* Hrabia Monte Christo :  fryta odjebany  ...
*DEAD* Hrabia Monte Christo :  fryta  odpalona  kurwa  na  1000 procent

//

[VIP] yoroshi ~~ : ten fryta to pojebany co wejdzie to opor.

//

[Gold Nova I] Turrok: fajnie odpalony jestes 😄 przez sciane nie widzac mnie dajesz mi glowe

[Gold Nova I] Turrok: niezle ci celownik lata xd
'Turrok' dostal bana na '4 tygodni i 2 dni'. Powod: 'Aim'

//

rsXMaby.jpg.e690845cf68d626f32c344e35b0c0148.jpg  FB_IMG_1567514810098-01_Easy-Resize.com-min.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.